OVER ONS

Westerveld op Glas is ontstaan vanuit een burgerinitiatief en breed gedragen gemeentelijke werkgroep.

Over Westerveld op Glas

Ons doel is om de aanleg van een snel internetnetwerk te onderzoeken en realiseren

Centraal staat in eerste instantie het buitengebied, omdat hier het ontbreken van voldoende snel internet zeer nijpend is. 

In onze visie moet iedereen in Dwingeloo, Havelte, Vledder, Diever en in de buitengebieden van Zorgvlied of Wateren, de hei in Uffelte en het bos in Lhee glasvezel krijgen. Westerveld op Glas richt zich op de leefbaarheid van de héle gemeente Westerveld, inclusief het buitengebied. En op alle keuzevrijheid!

Wie zijn de bestuursleden van stichting Westerveld op Glas?

Het bestuur bestaat uit Eric Olaf Brinkers (voorzitter), Roel Vedder (penningmeester) en Rik Kuijer (secretaris).

Eric Olaf Brinkers

voorzitter

Getrouwd, 2 kinderen, woonachtig te Havelte. Directeur/eigenaar Brinkers BV ‘Bureau voor Enterprise Architectuur’. Voert grootschalige ICT-programma's uit voor met name de Rijksoverheid. Is landelijk lid van D66 en bekleedde meerdere bestuurlijke functies.

“Ik vind het belangrijk dat burgers, zelfstandigen en kleine bedrijven kunnen (blijven) wonen in de landelijke gebieden. Snel internet is hiervoor een belangrijke voorwaarde; iets dat in de buitengebieden vaak niet beschikbaar is. Vanuit mijn vakgebied (ICT architect/programmamanager) lever ik de kennis op het gebied van snel internet en projectmatig werken. Hiermee kunnen we als bestuur van Westerveld Op Glas realistische plannen ontwikkelen voor de aanleg en exploitatie van snel internet.”


Roel Vedder

penningmeester

Getrouwd, 2 kinderen, woonachtig te Havelte. Directeur/eigenaar Revamo. Was raadslid in de periode 2012-2014 en was daarvoor actief als steunfractie en commissielid voor de VVD.

“Ik ben ervan overtuigd dat snel internet in het buitengebied veel mogelijkheden en kansen biedt voor zelfstandigen en kleine bedrijven. Mijn rol is kennis vergaren van de diverse technische en financiële mogelijkheden om snel internet in het buitengebied te realiseren. 

En verder: de mogelijkheden kritisch vergelijken, financieel afwegen en mede beslissen over het plan van aanpak. Ook het informeren van bewoners hoort tot mijn rol.”

Rik Kuijer 

SECRETARIS

Getrouwd, 2 kinderen, woonachtig te Dwingeloo. Werkzaam in Amsterdam als Business Analist voor een bank. Werkt deels vanuit huis. 

“Betrouwbaar en snel internet is voor mijn werk en voor de school van de kinderen zeer belangrijk. Daarom heb ik me een aantal jaar ingezet als ambassadeur voor Westergeld op Glas. Als secretaris kan ik een nog grotere bijdrage leveren aan een succesvolle uitrol van glasvezel in Westerveld.

Mijn rol is het verder vergroten van kennis over glasvezeltechniek en zorgdragen voor continuïteit van het bestuur. Ook zie ik erop toe of iedereen in Westerveld toegang krijgt tot dezelfde internetsnelheden en diensten voor een juiste prijs/kwaliteitverhouding.”

Kiezen voor Westerveld op Glas betekent alle keuzevrijheid!

Wilt u supersnel internet (gelijke up- & downloadsnelheid van minimaal 100 tot 500 MB)? Haarscherpe TV-beelden? Kraakheldere telefonie? Allemaal tegelijk en ook nog eindeloos Netflix streamen? Geen probleem via ons hoogwaardige en betrouwbare glasvezelnetwerk. U zit bovendien nergens aan vast en maakt uw eigen keuzes.

Bent u klaar voor supersnel internet, haarscherpe TV en kraakheldere telefonie van Westerveld op Glas?

U kunt zich tot 1 december 2018 nog inschrijven voor een eigen bijdrage van € 1600,-. 

Contactformulier

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking? Stuur ons een bericht en wij nemen snel contact met u op.

Bedankt voor uw reactie

Wij hebben uw bericht ontvangen. U ontvangt een kopie op het door u ingevulde e-mailadres.

Indien nodig nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze gegevens

Westerveld op Glas BV
Pieter Mastebroekweg 2A
7942 JZ Meppel
KvK nr: 66171768