We zijn gestart met de voorbereidingen

aanlegwerkzaamhedenwesterveld

Westerveld op Glas is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk, in het buitengebied van Westerveld. Op 1 november starten de officiƫle werkzaamheden, waarmee de glasvezelkabel naar de woningen van de ingeschreven bewoners wordt toegelegd. Voordat deze werkzaamheden kunnen starten moeten er voorbereidingen worden getroffen. Bestaande uit graafwerkzaamheden en boomboringen langs de openbare weg. Zodoende komt het snelle en betrouwbare internet voor de bewoners van Westerveld steeds dichterbij.

De graafwerkzaamheden zullen voor de bewoners van Westerveld zichtbaar zijn, maar zullen uitsluitend langs de openbare wegen plaatsvinden. Staan er een boom en er is langs de openbare weg geen ruimte om de kabel langs de boom te leggen? Dan wordt er gekozen voor boomboringen. Er wordt dan een gat onder de kern van een boom door geboord, waar vervolgens de glasvezelkabel doorheen getrokken wordt. Bomen hoeven niet verwijderd te worden en de schade aan de boom en de omgeving blijft beperkt. 

Op 1 november wordt de officiƫle start van de werkzaamheden, samen met de gemeente, de investeerder, de aannemer en de bewoners van de Westerveld ingeluid. De bewoners worden hiervoor, samen met de bekendmaking van het kortingstarief, op 25 oktober uitgenodigd.

Bewoners kunnen op de site meer informatie vinden over de aanleg van Westerveld op Glas. Tot 23 oktober kunnen bewoners zich inschrijven bij Westerveld op Glas.

Terug naar overzicht