Westerveld op Glas gaat met zekerheid glasvezelnetwerk aanleggen

persbericht

Na een periode van intensieve voorbereidingen en overlegrondes gaat het er nu definitief van komen; supersnel internet voor het buitengebied van Westerveld. Westerveld op Glas gaat met zekerheid glasvezel uitrollen in de regio waarna circa 3.900 huishoudens gebruikt kunnen maken van een glasvezelaansluiting. Hiervoor gaat de onafhankelijke projectgroep en stichting ‘Breedband Westerveld handelend onder Westerveld op Glas’ een samenwerking aan met KPN. Bewoners van het buitengebied kunnen zich tot 23 oktober 2018 aanmelden voor een glasvezelaansluiting en hebben zo invloed op de korting van de eenmalige bijdrage.

Burgerinitiatief en gemeentelijke werkgroep

Westerveld op Glas is ontstaan vanuit een burgerinitiatief en breed gedragen gemeentelijke werkgroep. Een eerste, positieve behoefteverkenning onder inwoners werd medio 2014 afgerond. Op basis hiervan zijn de slagingskansen verder onderzocht. De gemeentelijke werkgroep is op 

1 oktober 2014 omgezet naar een onafhankelijke projectgroep en stichting, die onder de naam Westerveld op Glas start met de aanleg van het glasvezelnetwerk. 

Veel keuzevrijheid

Vele inwoners van het buitengebied van Westerveld hebben te maken met langzame internetverbindingen, die de 5 MB niet overstijgen. Met Westerveld op Glas kunnen zij de beschikking krijgen over supersnel internet met een gelijke up- & downloadsnelheid tot 500 Mbit/s. Naast supersnel internet via een hoogwaardig en betrouwbaar open glasvezelnetwerk, biedt Westerveld op Glas inwoners veel keuzevrijheid. Zo is er vrije providerkeuze en is geen verplicht abonnement nodig. 

Aansluiten met korting

De eenmalige kosten voor een glasvezelaansluiting bedragen maximaal 1.800 euro. Maximaal, want afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor 23 oktober 2018 kan de korting op dit bedrag oplopen tot 300 euro bij 50% inschrijvingen en tot 800 euro bij 80% inschrijvingen. Hoe meer mensen zich tijdens de campagne inschrijven, hoe lager de aansluitkosten per aansluiting. Op 23 oktober zal de eindbalans worden opgemaakt om het exacte kortingsbedrag op de eenmalige bijdrage te bepalen. Deze boodschap staat samen met de keuzevrijheid centraal in de publiekscampagne, waarmee Westerveld op Glas naar buiten treedt. Bewoners die binnen het projectgebied vallen, ontvangen komende week persoonlijk bericht van Westerveld op Glas met daarin alle informatie. Deze informatie is tevens te vinden op www.westerveldopglas.nl.

Meer informatie voor de redactie

Neem contact op met Rik Kuijer via r.kuijer@westerveldopglas.nl of 0651565395

Terug naar overzicht