Westerveld op Glas

Initiatief voor het aanleggen van snel internet in de gemeente Westerveld


DE EERSTE SPADE IN DE GROND!

 

 

 


De kinderen van de Vuurstenen graven de sleuf


De wethouder en de aannemer leggen de kabel


De kinderen gooien de sleuf weer dicht


VOORBEREIDINGEN GESTART VOOR HET AANLEGGEN VAN FASE 1

We hebben de netwerkspecialist Spitters opdracht gegeven om de voorbereidingen te starten om vanaf medio maart 2018 de aanleg van fase 1 te starten (800 aansluitingen).

Westerveld op glas is ontstaan door burger initiatief waaruit een breed gedragen gemeentelijke werkgroep is ontstaan. Doel van dit initiatief is om de aanleg van een snel internet netwerk te onderzoeken en te realiseren.

Een eerste, zeer positieve, behoefte verkenning onder inwoners is medio 2014 afgerond. Op basis van de verkenning is verder onderzocht naar de slagingskansen van het aanleggen van snel internet in Westerveld. Om deze reden is de gemeentelijke werkgroep op 01-10-2014 omgezet naar een onafhankelijke projectgroep en stichting: "Breedband Westerveld handelend onder Westerveld op Glas".  

Bij Westerveld op Glas staat het zogeheten buitengebied in eerste instantie centraal. Dit komt omdat juist in dit gebied de problemen van het ontbreken van voldoende snel internet het nijpends is. In tweede instantie zullen ook de kernen “verglaasd” worden.  
Of je nu in hartje Dwingeloo, Havelte, Vledder of Diever woont, dan wel in de buitengebieden van Zorgvlied of Wateren, of de hei in Uffelte, of het bos in Lhee, je huis moet wat ons betreft aangesloten kunnen worden op het communicatienet van de toekomst: Glasvezel dus.

In veel steden en plaatsen wordt op commerciële basis al een glasvezelnetwerk aangelegd. Het gaat hier om steden en plaatsen zonder buitengebied. Door de hoge bevolkingsdichtheid is een glasvezelnet daar relatief goedkoop in de grond te leggen. Westerveld op Glas richt zich met name op de leefbaarheid van de hele gemeente Westerveld. Hierdoor richt het zich in eerste instantie op met name de buitengebieden. Dit kan alleen vanuit een coöperatie omdat daar de terugverdientijden veel langer zijn dan bij commerciële bedrijven. In tweede instantie richt Westerveld op Glas zich ook op de kernen. Hierdoor wordt het mogelijk dat alle Westervelders (in de kernen en buitengebieden) gebruik kunnen maken van snel internet.


 

U kunt ons bereiken door te mailen naar info@westerveldopglas.nl